Camper- en pleisterplaats Rabo-Scheele

Omgeving

Camper- en pleisterplaats Rabo-Scheele ligt 1.5 km buiten Hertme op het mooie Twentse platteland. Er valt hier van alles te beleven!

Openluchttheater
De camperplaats is op loopafstand (500 meter) van het bekende openluchttheater Hertme. Van mei tot eind oktober wordt hier op het podium  een gevarieerd program gebracht. Het bekendste onderdeel is het Afrikafestival  dat in 2024 op 6 en 7 juli 2024 wordt gehouden.

Afrikafestival

Natuur
Onze boerderij ligt midden in de natuur op het landgoed Weleveld. U kunt bij ons veel (opvallende) dieren en planten waarnemen. Vooral voor vogels is het landgoed ideaal. Bijvoorbeeld spechten, aalscholvers, bosuilen, verschillende eendensoorten en zelfs het ijsvogeltje zijn waargenomen. Er zijn prachtige lanen die de structuur van het landgoed vormgeven. De poelen hebben een rijk waterleven met kikkers en padden.

grote-bonte-specht-62REEBOK-kopie

Wandelen
Er is volop gelegenheid in de omgeving om prachtige wandelingen te maken. Bijvoorbeeld over het Kloosterpad Zenderen. Het Kloosterpad Zenderen gaat dwars door de natuur en voert u tegelijkertijd langs de religieuze historie van Zenderen. Er liggen drie kloosters op de route. De route kan alle dagen worden gelopen en met de uitvoerige beschrijving erbij is het Kloosterpad Zenderen een adembenemende wandeling. Meer over het Kloosterpad Zenderen vindt u op deze site.

Het Lange Afstand Wandelpad 3 “Marskramerpad” loopt vlak bij ons langs. Etappe 3 van dit LAW loopt langs de Bornsebeek en over de Hertmerweg. Daarnaast  is er ook het Twentepad. Dit is een zgn streekpad (SP) dat een goed beeld biedt van de gevarieerdheid van de Twentse noordoosthoek. Etappe 5 van Hertme naar Almelo loopt vlak langs onze camper- en pleisterplaats.

wandeling+059
F
ietsen
Er kan bij ons prachtig worden gefietst. Wat dacht u van de WAT-fietsroute? Deze fietsroute van 33 kilometer, dankt haar naam aan de drie landgoederen Weleveld, Huis Almelo en Twickel, respectievelijk gelegen bij Borne, Almelo en Delden. Het gebied tussen deze drie plaatsen ligt in het hart van Twente en heeft nog veel kenmerken van het fraaie Twentse landschap compleet met historische boerenerven, essen, beken, kloosters en landgoederen.
De route is op diverse plaatsen te starten. De route is te verkrijgen bij de plaatselijk VVV’s en landgoedwinkel Twickel.

MARIAKAPEL

Kanoën
Behalve fietsen en wandelen kunt u bij ons ook kanoën op de Bornse Beek. Een gevarieerde route langs natuurlijke vistrappen door het weidegebied waar de Bornse Beek stroomt. Meer info kunt u krijgen bij Buitensport Twente.

Kano

Huifkartochten
Er worden ook mooie huifkartochten en puzzeltochten in de omgeving georganiseerd. De firma Lutke Hulscher verzorgt overdag en ‘s avonds huifkartochten in de omgeving van Zenderen en Borne. De huifkartochten lopen langs en over het prachtige Landgoed Weleveld.

Eten en drinken
In het voormalige seminarium van het klooster in Zenderen bevindt zich nu resturant het Seminar. U kunt hier uitstekend eten van het beste wat onze streek en het seizoen te bieden heeft, puur natuur en dagvers.

seminar

Theehuis de Karmeliet bevindt zich aan de overkant van het klooster in Zenderen. Er kan hier geluncht worden en natuurlijk ook van een high tea genoten worden. De bijbehorende Sortimentstuin De Kloostergaarde met onder andere een bezinningstuin kan gratis worden bezocht.

Bij pannekoekenboerderij Lutke Hulscher in Zenderen kunt u lekker pannenkoeken eten.

Dorpen en steden in de omgeving
Behalve de kerkdorpen Hertme en Zenderen kunt u ook Borne bezoeken. Borne is een oud textielindustriestadje met een levendig centrum met leuke winkels en gezellige terrasjes. Het heeft ook een oud centrum, waarin nog veel de sfeer ademt uit vorige eeuwen. Borne is zeker de moeite van een bezoek waard!

BORNEBOEIT07765_680x290
Hengelo is een stad waarin veel gebeurt. Een bezoek aan de gezellige binnenstad met zijn vele winkels en terrasjes is altijd leuk. Het Twents Techniekmuseum Heim geeft een boeiend beeld van de Twentse Industrie; verleden, heden en toekomst. Er is op een dynamische manier anderhalve eeuw industriële ontwikkeling bijeengebracht.

Bladert u gezellig door onze informatiemap op de deel en ga op pad met de fiets- en wandelroutes die u bij ons kunt lenen.

Camper- en pleisterplaats Rabo-Scheele is de ideale uitvalsbasis voor als u wat meer van ons mooie Twente wilt zien.